Aktivitet

20.01.2020-20.01.2020

Temamøde: Fra slam til gas


Det energigenererende rensningsanlæg. Hvordan sælger vi historien i udlandet?

VandCenter Syd er vært for et temamøde med titlen fra slam til gas

Danish Export – Water og Danish Export – Bioenergy inviterer til tema-møde hos VandCenter Syd den 20. januar 2020. I krydsfeltet af spildevand, bioenergi, energioptimering og produktion sættes en eksportvinkel på det energiproducerende renseanlæg og brugen af bioenergi. 

Foreløbige programpunkter: 

  • VandCenter Syd: Hvad er næste skridt/udvikling i Danmark, når det kommer til energireduktion samt egen produktion? Per Henrik Nielsen, Projektchef
  • Nissen Energy A/S: Thorvald Pedersen fortæller om hvordan virksomheden arbejder med spildevandsanlæg i udlandet, og giver flere cases på hvordan man kan sælge ind som dansk virksomhed. v/Thorvald Pedersen, CEO
  • Niras A/S: ’Potentialerne i at anvende biogas til jet-fuel’ v/Erik C. Wormslev, Udviklingschef, Klima, Energi og Ressourcer
  • Rambøll A/S: Hvordan kan vi mindske metanudslippet fra danske biogasanlæg og sætte en international vinkel på emnet? v/. Anders M. Fredenslund, Senior Consultant. 
  • State of Green: Opdatering af whitepaper frem imod IWA 2020. Hvilke elementer skal vi slå på? v/. Tanya Gottlieb Jacobsen, Head of Business Development. 
  • Diskussion i grupper og opsamling i plenum: Hvordan vi får flere markeder i udlandet interesseret i vores fremgangsmåde, og hvordan fortæller vi om den?

Mødet afsluttes med en frokost. 

Ja tak. Jeg vil gerne med på temamødet hos Vandcenter Syd 

Fra slam til varme, elektricitet, brændstof og gødning

Spildevandsbehandling kan betragtes som en byrde, men i takt med at energispriserne stiger, bliver flere og flere kunder bevidste om de ressourcer spildevand indeholder.

Det har længe været en kendt teknologi at udvinde biogas fra spildevandsslam, men teknologien er efterhånden så effektiv, at flere renseanlæggene i udlandet kan være energineutrale og producere grøn energi.

Ifølge FN ledes cirka 80 procent af verdens spildevand ud i miljøet uden nogen behandling. Der er derfor et kæmpe potentiale for danske virksomheder i at optimere processerne og være med til at lede flere samfund i en mere bæredygtig retning, så flere kan skabe profit ud af slammet og udnytte bioenergi som en adgang til grøn energi.  

 

Skal du med på IFAT 2020?

Efter temamødet afholdes fra kl. 12:00 - 15:00 et udstillermøde på IFAT 2020 messen, hvor vi tager ca. 30 danske virksomheder med på tre pavilloner (bioenergy, water og waste). På IFAT 2020 vil vi blandt andet markedsføre danske løsninger på spildevandsområdet som en direkte vej til ”resource recovery”.

Du kan tilmelde dig udstillermødet på vores hjemmeside.

Fakta

Pris

300 DKK for medlemmer af Danish Export Association. 

600 DKK for ikke-medlemmer og "no-show". 

 

 

Sted

Vandcenter Syd, Odense

Tidspunkt

0930 - 1200

Ledige pladser

Der er 1 ledige pladser