10.08.2018

AKVA group Denmark: Referencer åbner døren til nye markeder

AKVA group Denmark A/S leverer anlæg til både hav- og landbaseret fiskeopdræt. Jacob Bregnballe, der er Sales Director for Land Based Technologies i virksomheden, har knap 30 års erfaring i branchen og var blandt andet med til at sælge nogle af verdens første recirkuleringsanlæg. Han deler ud af sine erfaringer her.

”Vi startede langt nede på udviklingskurven med at overbevise folk om, at landbaseret opdræt rent faktisk kunne lade sig gøre. Det var et snævert forum, hvor vi skulle have kontakt til entreprenører og fiskefarmere, der kunne finde opdræt på land interessant,” fortæller Jacob Bregnballe og fortsætter:

”Det handlede om at skabe personlig kontakt på tværs af landegrænser. Det gør det stadig, men i dag skal vi ikke længere overbevise fiskefarmerne om potentialet. Vi oplever stor efterspørgsel på laks og smolt i lande som for eksempel Norge, Færøerne, Skotland, Canada, Chile og Tasmanien.”

Start med et salg på nye markeder

Jacob Bregnballe har i årenes løb erfaret, at hvis du vil have foden inden for på et nyt marked, skal du gennemføre det første salg og herefter bruge det som reference.

”Det første, du skal gøre, er ikke at etablere et salgskontor. Start med et salg, så du får en reference på markedet. Det er ligegyldigt, om du sælger en fiskepumpe eller en bil. Efter et salg kan du vise potentielle kunder, at det her produkt har jeg faktisk solgt til en anden mand i dit land,” påpeger han.

”Vi prøver derfor først at få solgt og bygget et referenceanlæg på et nyt marked. Vi har for eksempel to anlæg i Skotland, som en potentiel kunde har kontaktet mig for at se. Derfra er det meget nemmere at tage dialogen om en ordre.”

Vil du dele viden med Jacob Bregnballe? Få kontakt med ham på LinkedIn 

Læs også: Landia oplever øget salg af ensileringsudstyr i Canada