19.01.2015

Eksportens DNA®: DNA’et fra danske virksomheder med international succes

Kun 5-6 procent af danske virksomheder i den private sektor har aktiv vareeksport, men de står for 26 procent af arbejdspladserne og for mere end en tredjedel af al omsætning og værditilvækst i den private sektor. Inkluderer man også eksport af tjenesteydelser, svarer disse få eksportvirksomheders internationale salg til 50 procent af Danmarks BNP.

Derfor afhænger Danmarks fremtid af, at flere virksomheder sælger globalt.

Men eksport er svært, og ud af de mere end 10.000 registrerede danske eksportvirksomheder trækker ganske få virksomheder det store læs. Inden for fremstillingssektoren står 10 procent af eksportvirksomhederne for 90 procent af eksporten.

Eksportens DNA® rummer opskriften fra danske virksomheder med international succes. DNA’et er udviklet i et samarbejde mellem Eksportforeningen og Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms, Aarhus Universitet, BSS.

Opskriften er baseret på international forskning og en mangeårig indsats med stort anlagte undersøgelser, gennemført af Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms, Aarhus Universitet. Undersøgelserne tager afsæt i Danmarks Statistiks register over alle danske virksomheder og følger de internationalt aktive virksomheder i perioder på over ti år. Forskningscenteret er blandt verdens førende inden for virksomheders internationalisering.

Læs Eksportens DNA® HER