16.06.2015

Eksportens DNA®: Mennesker

De succesfulde eksportvirksomheder henter ledere og medarbejdere med eksporterfaring ind, viser forskning. Det simple råd fra forskerne til virksomheder er derfor: "Hent folk ind med erfaring i stedet for at prøve selv."

Selvom det koster penge at ansætte erfarne folk eller få rådgivning, kan det være den helt rette grundsten til en vedvarende eksportsucces, konkluderer forskere fra Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms, Aarhus Universitet, BSS. Læs mere om, hvordan mennesker kan understøtte eksport og få konkrete råd til bla. rekruttering i udlandet, i Eksportmagasinet.

Eksportens DNA er Danmarks første videnskabeligt beviste og praktiske opskrift på, hvordan virksomheder får succes med eksport. DNA’et er udviklet af Eksportforeningen og Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms, Aarhus Universitet, BSS. Læs mere om DNAet, se en tegnefilm om de fem ingredienser, og hør Ulrik Dahl, CEO i Eksportforeningen, og Philipp Schröder, Professor ved Aarhus Universitet, fortælle om DNA'et og dets betydning for Danmark her.