24.09.2018

Forarbejdning og opdræt: Skab tryghed for dine kunder på Færøerne

System Cleaners A/S producerer blandt andet rengøringsløsninger til anlæg, redskaber og lokaler inden for fiskeopdræt og forarbejdningsindustrien. Efter 10 år med salg til en række fiskefabrikker på Færøerne har salgs- og servicetekniker Thomas Espersen erfaret, at det er vigtigt at skabe tryghed for de færøske kunder gennem et godt samspil med din lokale forhandler.

”Færøerne er ofte et overset marked inden for fiskeopdræt og forarbejdning, fordi det er et lille marked med få indbyggere. Men er du god til at pleje dine færøske kunder, så er markedspotentialet stort,” fortæller Thomas Espersen.

Kend din rolle i mødet med kunden

Thomas Espersen fik selv øjnene op for potentialet, da han i samarbejde med virksomhedens lokale forhandler identificerede og besøgte et dusin fiskefabrikker på Færøerne. Størstedelen nu er kunder hos System Cleaners A/S.   

”Færingerne køber tryghed. Derfor er det min erfaring, at du skal have kontakt til en lokal forretningspartner i form af en forhandler eller anden samarbejdspartner, ellers kommer du ikke ind på markedet,” forklarer han og uddyber:  

”Her er det samtidig vigtigt, at I er enige om rollefordelingen, så forhandleren, som kunden kender og har tillid til, står for salget, mens du kan supplere med den tekniske viden i forhold til produktet.”

Vil du vide mere om Thomas Espersens erfaringer fra Færøerne eller dele viden med ham? Få kontakt med Thomas på LinkedIn

Læs også: Hundested Propeller: Lokale samarbejdspartnere er et must i USA