15.03.2016

Hydra-Grene A/S er Danish Exporter of the Year 2015

Eksportforeningen har netop overrakt Hydra-Grene A/S prisen som Danish Exporter of the Year 2015. Virksomheden belønnes for sin strategiske tilgang til eksport, evnen til at udvikle kundetilpassede løsninger og vilje til videndeling med andre eksportører.

Prisen, der uddeles årligt, blev overrakt i Hydra-Grenes hovedkvarter i Skjern af Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen.

”Hydra-Grenes resultater viser, hvordan en strategisk tilgang og dyb forståelse for kundernes udfordringer kan skabe eksportsucces. Kombineret med en stor villighed til gennem netværk at dele erfaringer og sparre med andre eksportvirksomheder gør det Hydra-Grene til en velfortjent modtager af prisen,” siger Ulrik Dahl.

I alt syv virksomheder var nomineret til prisen, der uddeles blandt Eksportforeningens 570 medlemmer. Den gives virksomheder, der har vist en innovativ tilgang til eksport, har oplevet markant fremgang over en årrække, og som har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport.

Tætte relationer

Hydra-Grene, der er ejet af Schouw & Co., belønnes blandt andet for sin evne til at opbygge tætte partnerskaber med kunderne.

”For os er det en naturlig del af eksportindsatsen, at vi kender den enkelte kundes specifikke udfordringer i dybden og kan tilpasse os derefter. Vi er naturligvis stolte over anerkendelsen, som først og fremmest er en cadeau til den indsats, som vores medarbejdere yder for at sikre den bedst mulig løsning til den enkelte kunde,” siger adm. direktør Erik Lodberg, Hydra-Grene.

Eksportevne i topklasse

Hydra-Grene, der leverer hydrauliske komponenter og løsninger til især vind- og offshore-industrien, har øget omsætningen de seneste tre år, i 2015 med 7 procent i forhold til året før. Virksomheden omsatte i 2015 for 185 mio. kr. på eksportmarkederne.

Virksomhedens store engagement i Eksportforeningens netværk og vilje til at dele viden og erfaringer med andre danske eksportvirksomheder er ifølge Erik Lodberg en naturlig del af en succesfuld eksportindsats:

”Hvis du er villig til at dele dine erfaringer og gode råd, så får du også en stor mængde viden tilbage. For os er videndeling med andre danske virksomheder et vigtigt værktøj i arbejdet med at øge eksporten,” siger Erik Lodberg.

 

Fakta: Eksportforeningens Danish Exporter of the Year-pris

  • Uddelt en gang årligt siden 2012.
  • Tidligere vindere er VIKING Life-Saving Equipment, Resolux og Desmi.
  • Nominerede til prisen: C.C.Jensen A/S, Hexa Cover A/S, Hoyer Motors, Karstensens Skibsværft A/S, System Cleaners og KEN A/S.

Læs mere om prisen som Danish Exporter of the Year