24.09.2018

IRAS: Omfattende kontrakter skal ikke afholde dig fra at sælge til Rusland

IRAS A/S leverer løsninger målrettet fiskeindustrien til blandt andet sortering, isning, opbevaring og interne distributionssystemer i procesanlæg. Rusland er et af virksomhedens nye vigtige eksportmarkeder, og ifølge Sales Manager Peter Rasmussen har den russiske fiske- og akvakulturindustri stort potentiale, hvis du ikke lader dig afskrække af udfordrende russiske kontrakter.

”Vi oplever sværere betingelser i Rusland, fordi det er tungt at arbejde med deres omfattende kontrakter på engelsk og russisk. Nogle gange er vi nødt til at bakke ud, fordi vi ikke kan acceptere de ting, de kommer med, og som de ikke vil ændre på. Du skal dog ikke lade sig afskrække af kontrakterne, for mange russere er venligt stemt over for ændringer,” fortæller Peter Rasmussen.

”Vi får faktisk mange forespørgsler fra Rusland, selvom vi ikke gør det helt store for at markedsføre os i landet. Det er klart en et af de markeder, som har størst potentiale, hvis du kan finde en løsning på kontrakterne,” siger han.

Papirarbejdet bliver lettere med tiden

Ifølge Peter Rasmussen kræver papirarbejdet mange ressourcer i starten, men det bliver lettere, når du og din russiske kunde først er enige om, hvordan kontrakterne skal udformes.

”Vi har for eksempel den ottende ordre på fire år til den samme kunde. Det tog tid i starten, men nu sender han blot kontrakten, som den var udformet sidste gang,” siger han og tilføjer:

”Jeg vil dog anbefale, at du finder en vestligt sindet samarbejdspartner, som kan tage sig af det tunge papirarbejde, hvis du vil ind på markedet i Rusland.”

Læs også: AKVA Group Denmark: Referencer åbner døren til nye markeder