07.08.2017

Mød Flemming Bo Larsen og styrk dit netværk hos internationale rederier

Med 20 års erfaring fra Mærsk har Flemming Bo Larsen et stort netværk hos skibsejere og operatører i blandt andet Hamborg, Athen og London samt kontakter inden for retrofit, soft- og hardware-leverandører. Han deler gerne sine erfaringer med medlemmerne i Danish Marine Group og håber omvendt på at kunne udvide sit netværk i Det Blå Danmark.
Flemming Bo Larsen, Independent Maritime Advisor, FB Larsen Flemming Bo Larsen, Independent Maritime Advisor, FB Larsen

”Jeg vil gerne udvikle et tættere netværk med den danskfunderede marineindustri med henblik på sparring om shippingudfordringer. På den måde kan jeg være helt opdateret på danske virksomheder, når jeg taler med rederier og operatører om, hvilke produkter og services, som bedst matcher deres reelle behov,” siger Flemming Bo Larsen.

Han sidder i dag som Independent Maritime Advisor i sin egen rådgivningsvirksomhed FB Larsen, hvor han trækker på sine mange års erfaring inden for shippingindustrien.

Find frem til din reelle kunde

Hos FB Larsen rådgiver Flemming Bo Larsen blandt andet om, hvordan din virksomhed kan skabe værdi og tale sig ind i rederiers behov.

”Ser du på et skib isoleret set, vil det være naturligt at gå til teknikerne med dit produkt. Skibet er dog oftest en del af en flåde, hvorfor shipowners og operators vil have præference for et produkt, som kan bruges bredt i flåden. Den tekniske afdeling er som oftest fuldt fokuseret på budgettet, da de driver skibene og står med udfordringerne, hvis der opstår problemer med implementering eller drift af nye produkter eller services,” forklarer Flemming Bo Larsen og fortsætter:  

”Med fare for at fremstå arrogant, så er det min erfaring, at mange produkter, specielt ”premium” produkter, som adskiller sig fra den generelle konkurrence i form af eksempelvis bedre kvalitet og nøjagtighed eller digital dataopsamling, i mange tilfælde ville stå bedre med at klart få identificeret hvem og hvilken afdeling i de respektive organisationer, som egentligt har en interesse i sådanne produkter – og vigtigst af alt: som er klar på at sponsorere en dyrere løsning.”

Læs også: AVK Flow Controls Gerner Knudsen vil dele kontakter i netværket

Hands-on shippingerfaring

Flemming Bo Larsen har sejlet i 10 år og efterfølgende været ansvarlig for bunker performance management på Mærsk Lines egen samt den in-charteret flåde. Han har derfor indsigt i tæt på alt, som omhandler energi hos en skibsejer og operatør, fra indkøb til forbrug og dermed et end-to-end perspektiv.

”Jeg opererer i sfæren mellem den tekniske, kommercielle og operationelle verden. Jeg har aldrig haft en jobbeskrivelse, men har skabt mit job ved at udvikle og forankre det forskellige steder i organisationen. Jeg er stærk strategisk, men det er meget praktisk funderet med fokus på den værdi, det skaber,” siger han.

Danfoss IXA’s Merwyn Lopes: “As a Danish marine team, we can win”

Skab merværdi med fokus på soft benefits

Udover mange års erfaring fra Mærsk har Flemming Bo Larsen taget en Blue MBA på Copenhagen Business School, som har lært ham at sætte struktur på shippingudfordringer. Som Independent Maritime Advisor rådgiver Flemming Bo Larsen derfor både skibsejere, operatører og leverandører ud fra et ’performance framework.’

”Jeg hjælper med at finde en balance mellem optimering og ambitioner, så vi når ind til kernen af, hvordan du opererer ud fra din forretningsmodel med særligt fokus på omkostningsdelen, og hvorvidt du skaber den rigtige værdi,” fortæller han og uddyber:

”Leverandører sidder med et stærkt teknisk perspektiv med stort fokus på hard benefits, men kan let overse, at soft benefits ganske ofte har større værdi. Hvis du arbejder målrettet med at forstå kundernes reelle udfordring eller bekymring baseret på indsigt, viden og data, kan du ofte skabe afledte værdier af eksisterende produkter og services og/eller guide til produktudvikling, som du kan sælge til en højere pris til andre i organisationen.”

Læs også: Mød ISIC's Henrik Hansen og få viden om marineelektronik

Vil du netværke med Flemming?

Vil du vide mere om Flemming Bo Larsen og dele kontakter med ham? Link op med Flemming her