Mød ISIC’s Henrik Hansen og få viden om marineelektronik

Danish Marine Group-medlem ISIC leverer hardware til OEM’er i marineindustrien. Her kan du møde Sales Manager Henrik Hansen, som vil dele sin viden om marineelektronik og sparre med netværket om fremtidens digitale løsninger.

Publiceret i 2017.

Henrik Hansen er uddannet eksportsælger fra Den Danske Eksportskole, og med knap 20 års erfaring inden for eksportsalg af elektronikkomponenter har han viden om alt fra strategi på forskellige markeder til, hvordan du håndterer kontakten til en kunde, der skal bruge få enheder. Han deler gerne ud af sin viden og vil bidrage til, at ISIC fremadrettet bliver mere aktive i Danish Export - Marine, da de teknologiske udfordringer i branchen kræver mere interaktion blandt medlemmerne:

“Marineindustrien er ikke kendetegnet ved at være frontløber på det nye, men inden for teknologi, tror jeg, vi kommer til at se en udvikling, som går hurtigere end tidligere – ikke kun på hardware og software, men også på skibsbygning. Hvis vi vil være på forkant med udviklingen, kræver det, at vi arbejder sammen og tænker nyt i netværket,” siger Henrik Hansen.  

[brug ikke] Henrik Hansen ISIC
Henrik Hansen

ISIC efterspørger derfor kontakter til danske virksomheder inden for marineelektronik og værfter, som ønsker at sparre og samarbejde om digitale løsninger.

Elektronik skal passe til kundens behov

ISIC er leverandør af hardware, panelcomputere og skærme til førende OEM’er, og som Sales Manager har Henrik Hansen ansvaret for marinemarkedet og for virksomhedens Key Account teams.

”Til de store OEM-kunder har vi et Key Account team, hvor jeg varetager dialogen mellem blandt andet kundens og vores ingeniører og teknikere. Den tekniske dialog er væsentligt for at kunne udvikle og tilpasse et produkt til den enkelte kunde og leve op til de miljøkrav, der er på produkterne,” forklarer Henrik Hansen og fortsætter:

”At kunne levere produkter, som er tilpasset marinemarkedet generelt og i nogle tilfælde de enkelte kunders behov, bliver kun vigtigere i takt med digitaliseringen, hvor vi skal imødekomme den interaktion, som forventes af elektronikken på de moderne fartøjer.”

Salgsansvarlig med sans for kultur

ISIC har oprettet repræsentationskontorer i USA og Norge og har desuden partnere i blandt andet Japan og Korea. Som øverste salgsansvarlig står Henrik Hansen for den strategiske tilgang til markederne, hvor han udstikker retningslinjer til partnerne og styrer deres aktiviteter.

”Det giver udfordringer og kræver en god portion tålmodighed, at kommunikationen med en japaner skal håndteres anderledes end eksempelvis en nordmand. Men det er samtidig de kulturelle forskelle, der driver mig i mit arbejde med eksportsalg,” fortæller Henrik Hansen, som gerne deler ud af sin viden om handel med marineelektronik.   

Vil du samarbejde med ISIC?

Selvom ISIC oftest leverer til OEM’er og ikke direkte til rederier og værfter, står virksomheden over for samme teknologiske udfordringer som hele marinebranchen. Den stigende digitalisering stiller også krav til ISIC’s produkter. Skærmene skal ikke blot kunne gengive et billede. De skal være med touch, kunne trække informationer trådløst og have indbyggede elementer, som kan styres via apps.

”Vi ser store fordele ved at købe kompetencer inden for udvikling hos hinanden eller at samle vores faglige kompetencer gennem videndeling i netværket. Det kunne være alt fra marineautomation - hvordan vi måler og gør det smartere - til at få indsigt i, hvad kunden oplever, når de interagerer med interface,” siger Henrik Hansen.

Vil du vide mere om Henrik Hansen og dele viden eller kontakter med ham? Find Henrik her