15.03.2019

Netværk sender Inrotech på eksportrejse

Inrotech stod med en unik svejseløsning, men både pengekasse og ordrebog var tom. Derfor satte ledelsen alt ind i jagten på nye kunder i udlandet. Et stort produktfokus og kun få erfaringer med eksportsalg gjorde det dog hurtigt klart, at det var nødvendigt at hente hjælp udefra. I dag har virksomheden vendt underskud og krisetilstande til overskud og en velsmurt organisation.

Inrotech henvendte sig til Danish Senior Consult hos Eksportforeningen for at komme et skridt videre og få anbefalinger til eksportmarkeder. Den opgave udviklede sig dog hurtigt til tanker om forretningsudvikling og strategi for overlevelse.

”Du kommer hurtigere i mål, hvis du træffer beslutninger på baggrund af erfaring og råd fra gode mennesker. Erfaring får du kun, når du har prøvet at træffe forkerte beslutninger. Derfor ville vi gerne have nogen ind, der var over det stadie,” siger Gert Jørgensen, adm. direktør, Inrotech, om den kontakt, de har fået gennem Danish Senior Consult.

Netværk gav pote 

På baggrund af Inrotechs manglende viden om eksportsalg besluttede virksomheden, at forretningen skulle drives mere professionelt med hjælp fra en bestyrelse, der kunne bidrage til at vende den nedadgående kurve. I god dialog med Danish Senior Consult fik Inrotech etableret kontakt til et potentielt bestyrelsesmedlem med rødder i Eksportforeningen:

”Vi tog fat i Jens Hammer og fortalte om vores udfordringer. Det ville Jens gerne hjælpe med og trådte herefter ind som det første bestyrelsesmedlem,” fortæller Gert Jørgensen og uddyber om samarbejdet:

”Firmaet er gået fra en anarkistisk startupvirksomhed med syv medarbejdere til at være en velorganiseret og velsmurt organisation med 32 medarbejdere. Vi har fået en hammergod bestyrelse, som Jens Hammer har stor aktie i.”

Vækst i omsætning og overskud

Inrotech leverer automatiseret svejsning primært til industrielle kunder i udlandet, der bearbejder store stålemner fx til skibsværfter, offshore- samt vind- og vandbranchen. Tidligere overlevede Inrotech med salg på to eksportmarkeder. I dag sender virksomheden svejseløsninger til ni forskellige lande og har vendt underskud til overskud.

”De sidste to år har vi haft overskud, og i 2018 leverede vi et overskud på cirka 50 procent i forhold til året før. Nu vil vi fortsætte opad med en vækst på 50 procent om året,” siger Gert Jørgensen.

Fakta Danish Senior Consult

Danish Senior Consult er Eksportforeningens netværk for erhvervsfolk, som har forladt eller er på vej til at forlade arbejdsmarkedet. Har din virksomhed brug for hjælp til fx at starte eksport til et nyt marked eller en ny industri, har medlemmerne erfaring, kontakter og viden, som du kan trække på.

Læs mere om mentorordningen her