20.03.2018

Norge: Optimisme i branchen skaber dansk olie- og gaspotentiale

Det globale marked for olie og gas er på vej op igen. Olieprisen er nu steget fra under USD 30/bbl, da prisen var lavest, til nu ca. USD 65/bbl (brent), og det understøtter klart den optimisme, som industrien udstråler.

Af Dennis Kristensen, Head of Danish Oil & Gas Technology Group

Aktiviteterne stiger i Norge

Norge er verdens tredje største offshore olie- og gasaktør, og et vigtigt marked for danske leverandører til branchen.

Fem faktorer præger det norske marked lige nu:

  • Der er fortsat et overskud af kapacitet på rigsiden.
  • Der bliver investeret i både nye og eksisterende felter.
  • Antallet af planlagte brønde på NCS forventes at stige fra 27 i 2017 til 51 i 2018
  • Hvis de planlagte brønde bliver eksekveret, er der tale om en aktivitet på niveau med 2009 og 2013 – målt på antallet af brønde.
  • Hvis den forventede aktivitet skal gennemføres, er der behov for 100 milliarder norske kroner i modifikationer – alene på topsides.

Derudover har markedet fokus på modifikationer, ny teknologi, digitalisering og service. For virksomheder der kan tilpasse sig og imødekomme kundernes behov, er der gode udsigter de næste tre til fem år.

Omkostningerne skal ned

På globalt plan har de store aktører brugt de sidste par år på at bringe omkostningerne ned og derved sænke break-even. Det gælder også i Norge, hvor E&P-virksomhederne har stort fokus på værdiskabende relationer med deres leverandører. Vil du have en fod i døren, skal du kunne mere end at levere til en lav pris, og det skaber gode muligheder for danske leverandører, der har et godt ry, ikke mindst i Norge

Vær til stede

Vil du sikre dig ordrer i Norge, er det vigtigt, at du er til stede i markedet nu. ONS er Norges største brancheudstilling inden for olie og gas, og her møder du eksisterende og potentielle kunder fra Norge og en række andre markeder. Du bliver en del af branchen, fordi du får mulighed for at danne et solidt netværk i markedet.

Bliv en del af den danske fællesstand, og øg din synlighed i Norge. Læs mere om dine muligheder.