30.10.2018

Ole Varming: Du skal kunne rådgive dine kunder i cruiseindustrien

Du skal kende beslutningstagerne, og du skal være i stand til at rådgive dem. Det er opskriften på eksportsucces i cruiseindustrien ifølge Ole Varming, der er direktør og stifter i Danish Marine Furniture. Det er blandt andet mange års erfaring og et solidt netværk, som skaffer ham adgang til de rigtige kontakter.

”Du skal kunne tilføre noget ekstra – for eksempel rådgivning. Ofte kan der eksempelvis være plads til mange flere stole i en restaurant, hvis designeren vælger en mindre stol. Her kan vi gå ind og vejlede til den rigtige løsning, så kunden kan være tryg i, at det rette valg er truffet,” siger Ole Varming, der er direktør i Danish Marine Furniture, som han stiftede i 2003.

Alt i alt har Ole Varming mere end 35 års erfaring i branchen med design og produktion af luksusmøbler til blandt andet cruiseskibe.  

”Jeg sætter en ære i godt håndværk og i at fremstille smukke møbler. Derfor finder jeg altid den bedste løsning sammen med kunden, hvor vi for eksempel tegner mock-ups, som vi retter til i fællesskab,” siger Ole Varming.

Læs også: Per Eskildsen fra Sika: Gode relationer skriver os ind i designspecifikationer

De rigtige beslutningstagere

Netop fællesskabet med kunden er en af nøglerne til at vinde ordrer som dansk leverandør i en industri, hvor meget kan købes billigere fra andre markeder. Men at rådgive kunderne er dog ikke noget, som du bare lige får lov til. Det kræver tillid mellem kunde og leverandør, og det er vigtigt, at du får fat i de helt rigtige beslutningstagere.

”Vi skal have fat i dem, som står for projekterne. For eksempel designere og arkitekter. Det er dem, som bestemmer skibets indretning og brugen af vores møbler,” siger Ole Varming.

Plej netværk som ægteskab

Det er hovedsaligt mange års erfaring med og kendskab til branchen, som skaffer Ole adgang til de rigtige medarbejdere hos kunderne. Derudover har han et veletableret netværk, som han prioriterer højt, og som eventuelt kan hjælpe ham igennem til nye kontakter.

Hans vigtigste råd til andre, der vil opbygge et netværk, er respekt.

”Et netværk skal plejes ligesom et ægteskab. Er du god ved dit netværk, behandler det også dig godt. Derfor gælder det om både at give og tage. Det meget vigtigt, at du respekterer dine netværkskollegaer.

Giv aldrig op

Selvom det tager tid at opbygge et solidt netværk, kan det lade sig gøre at starte fra bunden. Du skal blot være vedholdende.

”En god sporhund finder altid noget, og du kan gøre meget med søgninger på LinkedIn, Google og så videre. Det hjælper også at deltage på industrimesserne, for der sker ting og sager i gangene – vi snakker, danner synergier og deler leads med hinanden,” fortæller Ole Varming.

Connect med Ole på LinkedIn

Vil du dele viden med Ole inden for design og indretning af cruiseskibe? Du er velkommen til at connecte med Ole på LinkedIn. Gå direkte til hans profil HER