14.11.2017

Rune Andreasen fra A/S Dan-Bunkering: ”Skab merværdi for dine kunder til søs”

En lang årrække med kunder inden for offshore, dredging og construction har givet Rune Andreasen viden om, hvad der skal til for at skabe ekstra værdi for kunderne. Rune arbejder hos A/S Dan-Bunkering, hvor kendskab til de komplekse operationer til søs er afgørende for salget.
Rune Andreasen, A/S Dan-Bunkering Rune Andreasen, A/S Dan-Bunkering

”Inden for olie og gas kan du kun eksistere som premium-leverandør, hvis du kan skabe merværdi for dine kunder. Det kræver, at du kender dine kunder, fordi offshore er anderledes end andre former for shipping. Alt er mere komplekst, og der findes ingen standardløsninger,” siger Rune Andreasen, Offshore Group Manager i A/S Dan-Bunkering, der sælger brændstof til skibe.

Derfor skal du være klar til at udvikle løsninger af høj kvalitet sammen med kunden.

”Hos os tilbyder vi et koncept, der hedder Bunker Management, som kan skræddersyes til den enkelte kunde. Det giver kunden fuld gennemsigtighed på parametre som priser, historik, service udgifter og supply chain data, så de hele tiden kan se, hvordan vi agerer. Vi mener, at det er vigtigt, for at blive en solid samarbejdspartner, som kunden kan stole på,” fortæller Rune Andreasen.

Læs også: Mød DBI’s Christina Hald og få indsigt i brandsikre materialer

Erfaring med kulturudfordringer

A/S Dan-Bunkering har kontorer på mere end 30 markeder. Lagt sammen med Rune Andreasens egen internationale erfaring fra blandt andet en udstationering i London, giver det god viden om kulturer og markedstilgange, som han gerne vil dele med medlemmerne i Danish Oil & Gas Technology Group.

”Da vi handler med mange markeder, har jeg bred viden omkring handels- og kulturudfordringer. For eksempel har vi fokus på Nigeria, hvor måden at gøre forretning på er meget anderledes. Jeg har blandt andet oplevet, at vi har fået løst en udfordring, men må opgive løsningen igen, fordi kvaliteten ikke lever op til vores standarder. Det betyder, at vi aldrig helt kan regne med, at en udfordring er ryddet af vejen,” siger Rune Andreasen.

Læs også: Kulturekspert: Mangel på selvindsigt er danskernes blinde vinkel

Kontakter og inspiration

De mange års international erfaring betyder også, at har Rune Andreasen har opbygget et solidt netværk ude hos kunderne.

”Jeg har skabt kontakt til en del indkøbsafdelinger. Primært inden for offshore olie og gas, vind, dredging og konstruktion. Hvis jeg kan hjælpe med at skabe kontakt for en anden virksomhed, så vil jeg naturligvis gerne hjælpe.”

Selv søger Rune Andreasen nye kontakter og ny inspiration til salgsledelse.

”Jeg står faktisk overfor at skulle skifte position, så derfor søger jeg kontakter i supply chain management og ny inspiration inden for strategi og forretningsudvikling. Hvad har andre gjort – og hvordan skaber de nye services og projekter?”

Vil du dele viden med Rune Andreasen?

Vil du vide mere om Rune, og hvordan I kan hjælpe hinanden? Connect med ham på LinkedIn lige HER